keskiviikko 13. kesäkuuta 2007

Terveisiä Hyvinkäältä




Perustimme tänä iltana useiden innokkaiden aktiivien voimalla Hyvinkään Seudun Vasemmistonuoret Ry:n Hyvinkäällä Järjestötalolla.Perusosaston toiminta-alue kattaa Hyvinkään,Nurmijärven ja Mäntsälän.Hyviä ideoitakin tuli tulevaa toimintaa varten.Toivottavasti saamme myös Nurmijärven ja Mäntsälän aktiiviseksi.Nyt toimintaa on ollut lähinnä Hyvinkäällä.

Tästä se Nurmijärvikin pian muuttuu takaisin vasemmisto enemmistöiseksi kunnaksi,kun saamme täälläkin toiminnan kunnolla käytiin.Uskon,että se onnistuu kapinajohtaja Juuso Räihän johdolla,joka asuu myös kuten kirjoittaja täällä Rajamäessä.

Henkilövalinnat olivat kokouksessa seuraavanlaiset.

Puheenjohtaja:Juuso Räihä Varapuheenjohtaja:Noora Kuparinen
Hallitus:Harri Isokuortti,Leila Mäkilä,Laura Oksanen,Loput varalla:Sanna Kuosma,Sameli Muurmäki,Iida Salo

Tästä on hyvä jatkaa toimintaa.
Kiitoksia myös Hyvinkään Vasemmistoliitolle kahvitarjoiluista.

Edit:Lisäsin kuvan järjestötalon portailta kokouksen jälkeen.

keskiviikko 6. kesäkuuta 2007

Nuorisojärjestöissä toimiminen monipuolista

Katsomalla kalenteria niin huomaa, että Etelä-Suomen Vasemmistonuorilla on useita tapahtumia viikottain. Monipuoliseen ohjelmaan kuuluu niin urheilua, tulevan toiminnan suunnittelua kuin "yleiseen mielipiteeseen" vaikuttamista.

Torstaina ESVN käy Pony Beach -tapahtumassa (nuokin juttuja) esittelemässä järjestöä, tavoitteita, että värväämässä uusia jäseniä. Useat järjestöön liittyvät henkilöt ovat jo pitkään pohtineet kuulumista Vasemmistonuoriin, mutta ei ole jaksanut käydä täyttämässä liittymislomaketta, koska "ehtiihän sitä myöhemmin".

Perjantaina 8.6 on poliittisen keskustelun piknik. Matalan kynnyksen toimintaa, jossa ei ole valmista esityslistaa, vaan ihmiset voivat tulla paikalle tutustumaan toisiinsa. Sana on vapaa. Politiikkaa tuskin voidaan välttää, jos pidämme tärkeänä mottoa "henkilökohtainen on poliittista".

Samana päivänä järjestön rekisteröimätön pesäpalloseura Makasiinien palo treenaa Tannerin kentällä. Lauantaina Makasiinit joko juhlii tai kaatuu Kokoomusnuorten toimesta.

Ja tämä on vain yksi viikko. Seuraavalla viikolla on tapahtumia luvassa jälleen yhtä paljon.

perjantai 1. kesäkuuta 2007

Ceci n'est pas une pipe


http://en.wikipedia.org/wiki/Ceci_n%27est_pas_une_pipe

Päivähoitomaksumielenosoituksesta löytyy lyhtyttä videokuvaa A-talkin alussa
http://www.yle.fi/yle24/videosali/index.php?a=11&t=4&q=3

Muuten keskustelu kansanedustajien välillä aika kuraa. Väistellään vastuuta väittäen, ettei mitään esitystä nollamaksuluokan poistosta ole edes tehty, vaikka kaikki hallituspuolueet (Sumuvuoren Johannan muodostamaa Vihreiden änkyräsiipeä lukuunottamatta) myöntävät sitoutuneensa nollamaksuluokan poistoon. Enää ei ole kyse kuin siitä, paljonko pienituloiset joutuvat maksamaan - tai laitetaanko heidät hakemaan päivähoitomaksuun rahansa toimeentulotuen kautta.

Köyhyys syntyy useista tekijöistä. Jos yksihuoltajistakin arviolta 40% kuuluu nollamaksuluokkaan, se tarkoittaa, että nollamaksuluokka koskettaa merkittävästi tiettyä ihmisryhmää, mutta yksinhuoltajuus itsessään ei automaattisesti luo tarvetta ilmaiselle päivähoidolle. Hallituksen suunnitelmat johtanevatkin pienituloisille nöyryyttävään tarveharkintaisen sosiaaliturvan byrokratiaan.

Typerää. Minkä valtiovalta voittanee tuloissa, kun osa pienituloisista ryhtynee maksamaan päivähoidosta tai ottaa lapsensa kotiin, se menettää kulutusveroissa, kun perheille ei jää varaa tai aikaa ostaa välttämättömyystarvikkeita.

Kokoomukselle pisteet eduskuntavaalien parhaasta silmänkääntötempusta. Hoitajien "tasa-arvotupoa" tavoitellaan edelleen, 800 miljoonan euron kustannukset aiotaan kerätä mm. pienituloisimpien päivähoitomaksuilla ja terveyskeskusmaksujen korotuksilla.