torstai 25. maaliskuuta 2010

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret: Oikeus työtaisteluun taattava kaikille

Kannanotto
25.3.2010
vapaa julkaistavaksi heti

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret: Oikeus työtaisteluun taattava kaikille

Pääministeri Matti Vanhasen mielestä joidenkin avainalojen lakko-oikeuden rajoittamista tulisi selvittää. Etelä-Suomen Vasemmistonuoret tyrmää tällaiset ajatukset, sillä lakko-oikeuden rajoittaminen heikentää olennaisesti työntekijöiden perusoikeuksia. Vaarana on myös se, että lakko-oikeuden rajoituksia laajennetaan hiljalleen muillekin aloille.

Työntekijöiden oikeuksien rajoittamisen sijaan Etelä-Suomen Vasemmistonuoret vaatii parannuksia  työsuhdeturvaan. Tällä hetkellä erilaiset työtaistelutoimet, kuten lakkoon osallistuminen, on pätkä-, osa-aika- ja vuokratyöntekijöille käytännössä mahdottomia, sillä riski menettää työpaikka tai työtunnit on liian suuri.

- Työläisten oikeus taistella paremman työelämän ja palkan puolesta on kuitenkin perusoikeus ja se on turvattava myös muille kuin vakituisessa työsuhteessa oleville, vaatii Etelä-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Antti Kurko.

Vuokra- ja pätkätyöntekijöiden osuus työmarkkinoilla on kasvava. Käyttämällä vuokra- ja pätkätyövoimaa työnantaja välttelee vastuutaan työntekijöistään, sillä vuokratyöfirman kautta palkatuista ja määräaikaisista työntekijöistä pääsee eroon helposti. Juuri tätä kehitystä vastaan esimerkiksi Finnairin lentokenttätyöntekijät taistelivat viime joulukuussa. Myös viime viikolla päättyneen ahtaajien lakon vaatimuksena oli taata työntekijöille turvaa töiden loppumisen hetkellä.

Lisätiedot:
Antti Kurko, Etelä-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja
puh. 040-8340286

tiistai 23. maaliskuuta 2010

Piiritoimikunnan järjestäymiskokous

Nyt on aika päräyttää Etelä-Suomen Vasemmistonuorten toiminta käyntiin uusin maustein. Kertauksen vuoksi Etelä-Suomen Vasemmistonuoret siis valitsivat uuden piiritoimikunnan puheenjohtajineen viime sunnuntaina järjestetyssä vuosikokouksessa joten tämä tulee olemaan uuden piiritoimikunnan ensimmäinen kokous.

Piiritoimikunta kokoustaa 30.3. klo: 17:30 Etelä-Suomen Vasemmistonuorten piiritoimistolla Helsingin puu-Vallilassa osoitteessa Päijänteentie 35. Kokouksessa olisi tarkoitus käsitellä ainakin tulevaa toimintaa, käytännön asioita ja ESVN:n tulevaa kannanottoa lakko-oikeudesta. Kokous on KAIKILLE jäsenille avoin eli jos et ole aiemmin ollut kokouksessa niin reippaasti mukaan vaan! Tarjolla on pientä purtavaa, teetä sekä kahvia.

Jos et piirihallituksen jäsenenä pääse osallistumaan, niin voisitko infota siitä etukäteen minulle numeroon 040 8340286. Minulle voi myös toki soittaa jos on erinäistä kysyttävää, kuten miten toimistolle löytää.

Keväisin terveisin,

Antti Kurko
Etelä-Suomen Vasemmistonuoret
Puheenjohtaja

040 8340286
anttikurko[at]yahoo.com

sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Vuosikokouspäätöksiä

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret piti tänään sunnuntaina 21.3 vuosikokouksensa toimintakeskus Hapessa Helsingissä. Piirin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin helsinkiläinen Antti Kurko. Piirin varapuheenjohtajana jatkaa espoolainen Helena Hangaslahti. Piiritoimikuntaan valittiin Juuso Räihä (Hyvinkää), Hanna Pohjalainen (Hyvinkää), Sameli Muurimäki (Hyvinkää), Juuso Aromaa (Hyvinkää), Erno Helki (Helsinki), Kaisa Malinen (Hyvinkää), Justus Mollberg (Helsinki), Veera Hiltunen (Helsinki), Kasper Stenberg (Helsinki), Henrik Nyholm (Helsinki), Minna Kallinen (Helsinki), Antti Rummukainen (Rajamäki), Henri Salonen (Helsinki), Sara Korhonen (Helsinki), joista neljä viimeistä valittiin varajäseniksi.

Onnea kaikille luottamustoimiin valituille!

Vuosikokous hyväksyi vuoden 2009 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden edelliselle hallitukselle. Vuosikokous hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2010. Yhdistyksen jäsenmaksuksi päätettiin nolla euroa.

Kokouksessa oli paikalla yli 30 henkilöä ja tunnelma oli lämminhenkinen – Energisenä piiri lähtee kohti uusia haasteita.

Kokouksessa keskusteltiin AKT:n lakosta ja pohdittiin puuttumista lakko-oikeuden rajoittamispuheisiin kannanoton muodossa. Toiseksi ajankohtaiseksi teemaksi nousi lukukausimaksujen vastainen kampanjointi.

Kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille!

- Heidi Auvinen

maanantai 15. maaliskuuta 2010

Musicians Against Racism

14.3. Helsingin Kulttuuriareena Glorian täytti nuoriso, kun paikalla järjestettin seitsemättä kertaa Musicians Against Racism -musiikkitapahtuma. Tapahtuma oli Pelastakaa lapset ry:n ja Helsingin kaupungin nuorisoasiankeskuksen yhteishankeen NoRa- No Racismin järjestemä. Lavalle nousivat lukuisat artistit kuten Redrama, Cristal Snow, Tommy Lindgren, Chike Ohanw sekä monia muita.


Vasemmistonuoret olivat paikalla varsin hyvin edustettuna omalla pöydällään jossa sai suunnitella itse rasisminvastaisia tarroja, joilla täytettiin erikseen tähän käyttöön varattu "seinä". Halukkaat saivat myös tehdä itselleen mieleisiään pinssejä. Kokonaisuudessaan tapahtumailta sujui varsin rennoissa merkeissä elävän musiikin siivittämänä.

Musicians Against Racism -tapahtuma aloittaa rasisminvastaisen viikon jota vietetään 15.-21.3. Vasemmistonuoret tulevat aloittamaan oman rasisminvastaisen kampanjansa tämän viikon aikana, joka kestää aina vuoden 2010 loppuun asti.

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret piirivierailulla Satakunnassa.

Lauantai 27.2
Lähdimme liikkeelle Helsingistä lauantaiaamuna pakettiautolla. Ensimmäinen kohteemme matkalla oli Rauman nuorisotalolla pidetty "Äänestä ydinvoima historiaan" -kokoontuminen. Lauri Myllyvirran vetämä tilaisuus keräsi noin 20 ihmistä paikalle. Kampanja sai innostuneen vastanoton paikallisten ihmisten parissa. Kuulimme myös tarinoita Eurajoella asuvien ydinvoiman vastustajien elämästä. Sielläpäin ei ole helppoa elää ydinvoiman vastustajana.

Seuraavaksi suuntasimme paikalliseen pizzeriaan syömään ja sieltä sitten Poriin.
Lauantai-ilta kului parantamassa maailmaa Satakunnan Vasemmistonuorten toimistolla. Vaihdoimme ajatuksia illan mittaan piirien toiminnasta. Jossain vaiheessa iltaa kävimme tutustumassa paikalliseen kulttuurielämän keskukseen Annikseen. Loppuilta kului irkkubaarissa ja muissa ravintoloissa.


Sunnuntai 28.2

Herättyämme suuntasimme Yyteriin pulkkailemaan. Itse keskityin lähinnä pulkkavideoiden kuvaukseen heikon olon takia. Muiden rohkeus riitti laskea mitä jyrkimmistä mäistä. Loppuhuipennukseksi otettiin pulkkakisa ESVN:n ja Satavanun välillä.
Yyteristä suuntasimme Poriin toimistolle, josta lähdimme kotimatkalle. Kotimatkalla piipahdimme vielä Humppilassa syömässä, josta ostimme myös isot määrät karkkia. Helsingissä olimme 19:00 aikaan illalla.

Kiitokset Satakunnan porukalle vielä järjestelyistä.