tiistai 27. syyskuuta 2011

Draamatyöpaja vallankäytöstä

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret järjestää:

Tiistaina 4.10.2011
klo 18-20
Piiritoimistolla (Päijänteentie 35)

Tavoitteena on haastaa ajattelua siitä miten valtaa käytetään. Valtaa voidaan käsitellä useasta näkökulmasta, on annettua valtaa, otettua valtaa, pakotettua valtaa. Valtasuhteita luo myös sukupuoliroolit, yhteiskunnalliset statukset, lait ja yleiset moraalikäsitykset. Tiedostammeko kun meihin käytetään valtaa passiivisella tavalla?

Näihin kysymyksiin ja haasteisiin sukellamme draamatyöpajan keinoin.

Kaikki harjoitteet puretaan keskustelemalla ja pohdinnalla eikä valmiita tai oikeita vastauksia ole. Työpajan vetää teatterialan opiskelija Sari Lähteinen.

Loitava tilaisuus osallistua niille, jotka eivät päässeet feministisen itsepuolustuksen kurssille, mutta jäivät kaipaamaan draamaa tai niille, jotka kesällä missasivat luovan vastarinnan -workshopin Nuorisoliittolaisleirillä. Tämä työpaja on kaikille avoin! Tervetuloa!

Ilmoittautumiset Heidille etela-suomi@vasemmistonuoret.fi

Tervetuloa!

torstai 15. syyskuuta 2011

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret merkitsivät apartheid-tuotteita kaupassa

10.9.2011
tiedote:

Vasemmistonuorten jäsenet ovat tänään lauantaina liimanneet Helsingin Sokoksen S-marketissa Israelin apartheidpolitiikkaa vastustavia tarroja Israelissa ja sen laittomissa siirtokunnissa valmistettuihin tuotteisiin. Tarroja liimattiin luomupaprikoihin, taateleihin sekä Hälsans Kök -pakasteisiin.

Tempauksella Etelä-Suomen Vasemmistonuoret haluaa osoittaa tukensa Palestiinan kansalle ja vastustaa Israelin apartheidpolitiikkaa. Järjestö kannustaa myös kuluttajia ja yrityksiä boikotoimaan israelilaisia tuotteita osoittaakseen tukensa. Palestiina on hakemassa tunnustusta itsenäisyydelleen YK:n ensi viikolla kokoontuvalta yleiskokoukselta.

”Miehitetyillä alueilla asuvien palestiinalaisten ihmisoikeuksia loukataan jatkuvasti”, kertoo Etelä-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Antti Kurko. ”Heitä nöyryytetään ja he joutuvat pelkäämään oman ja perheensä turvallisuuden puolesta. Liikkumisen rajoittaminen, maiden anastaminen sekä mielivaltaiset pidätykset ja väkivalta ovat osa palestiinalaisten arkipäivää.”

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret korostaa, että laaja kansainvälinen boikotti ja kansainvälisen yhteisön toimet ovat merkittäviä painostuskeinoja, joilla Israel pakotetaan kunnioittamaan ihmisoikeuksia. Etelä-Afrikan rasistinen apartheidhallinto onnistuttiin kaatamaan laajan kansainvälisen boikotin ja kansainvälisen yhteisön määräämien sanktioiden avustuksella.


Lisätietoa:
Antti Kurko
Puheenjohtaja
Etelä-Suomen Vasemmistonuoret
anttikurko@yahoo.com
p. 040 8340 286