maanantai 23. heinäkuuta 2007

Aurinkoa

Vaikka onkin kesä, ei toiminta Etelä-Suomen Vasemmistonuorissa ole kokonaan sammunut.
Heti juhannuksen jälkeen oli Tammen tilalla, Kullaalla, valtakunnallinen Nuorisoliittolaisleiri, vuoden kohokohta monelle. Leirillä oli nelisenkymmentä osallistujaa, Etelä-Suomalaisten lisäksi sinne oli kokoontunut Vasemmistonuoria Lapista, Pohjois-Pohjanmaalta, Itä-Suomesta, Keski-Suomesta, Hämeestä, Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta.

Leirillä oli alustuksia ja työpajoja lukuisista aiheista, Neuvostoliitosta improvisaatioteatteriin, feministisestä itsepuolustuksesta katutaiteeseen. Myös vierailevia alustajia oli, mm. tuore Vasemmistoliiton kansanedustaja Merja Kyllönen. Koko viikon leiriä vahvistivat Palestiinasta kotoisin olevat, nykyisin maanpaossa Syyriassa elävät Amer Ja Mohammed, jotka kertoivat kotimaansa poliittisesta tilanteesta. Lisäksi oli tietysti paljon, paljon rentoa yhdessäoloa. Sekä leirin järjestelyporukka että osallistujat olivat hyvin tyytyväisiä, tunnelma ja yhteishenki saivat kehuja, kuten myös taivaallinen vegaaniruoka, kaunis leiripaikka, ohjelma sekä mojovalöylyinen sauna. Vuoden 2008 Nuorisoliittolaisleiriä odotellessa!

ESVN on näkynyt myös festareilla. Olemme olleet mm. Helsinki-päivän rock-konsertissa ja Tuntuma-festareilla Lohjalla. Ensi viikonloppuna jalkaudumme hippeilemään Faces-etnofestareille Karjaalle. Kaikki ihmiset ja miksei eläimetkin, ikään, ulkomuotoon ja poliittiseen vakaumukseen katsomatta, ovat tervetulleita vaihtamaan ajatuksia teltallemme ja vaikkapa nappaamaan mukaan uunituoreen Libero-lehden. Ihan kesän lopulla, 1.9. Helsingin Mustikkamaalla koittaa varsinainen kohokohta, Vasemmistonuorten ja Demarinuorten yhdessä järjestämä Oppositio-Rock!! Esiintymässä ovat ainakin seuraavat nimet: LOA, Velvet Helmet, Family Sound, Gorbatron ja Vanun oma, presidenttiehdokkaanakin tutuksi tullut räppäri Ilkka Kalevi Tillanen. Vapaa Pääsy, tervetuloa! Tapahtuma kestää n. klo 13-21.

Myös ESVN:n jalkapallojoukkue FC Merihaan Betoni ja kuoro Ääri jatkavat treenaamistaan, MeBe Helsingin Kaisaniemen kentällä tiistaisin ja torstaisin klo 19 ja sunnuntaisin klo 15, Ääri maanantaisin klo 18 piiritoimistolla (Hakaniemenranta 28). Ääri-kuoron kauan odotettu levy on myös valmis! Se julkaistaan virallisesti Työväen musiikkitapahtumassa Valkeakoskella 28.7. Sunnuntaina 26.8. jännitys tiivistyy, sillä silloin pidetään Käpylän urheilupuistossa poliittisten nuorisojärjestöjen jalkapalloturnaus. Tule katsomaan kuinka MeBe selättää mm. Kokoomusnuoret mennen tullen!

Muistakaamme: katse aurinkoon, ajatukset vallankumoukseen. Hyvää kesänjatkoa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ääri-kuoro pitää treenaamisesta taukoa 19.8. asti. Se esiintyy Taiteiden yössä 24.8. Töölönlahden rannalla.