torstai 25. maaliskuuta 2010

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret: Oikeus työtaisteluun taattava kaikille

Kannanotto
25.3.2010
vapaa julkaistavaksi heti

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret: Oikeus työtaisteluun taattava kaikille

Pääministeri Matti Vanhasen mielestä joidenkin avainalojen lakko-oikeuden rajoittamista tulisi selvittää. Etelä-Suomen Vasemmistonuoret tyrmää tällaiset ajatukset, sillä lakko-oikeuden rajoittaminen heikentää olennaisesti työntekijöiden perusoikeuksia. Vaarana on myös se, että lakko-oikeuden rajoituksia laajennetaan hiljalleen muillekin aloille.

Työntekijöiden oikeuksien rajoittamisen sijaan Etelä-Suomen Vasemmistonuoret vaatii parannuksia  työsuhdeturvaan. Tällä hetkellä erilaiset työtaistelutoimet, kuten lakkoon osallistuminen, on pätkä-, osa-aika- ja vuokratyöntekijöille käytännössä mahdottomia, sillä riski menettää työpaikka tai työtunnit on liian suuri.

- Työläisten oikeus taistella paremman työelämän ja palkan puolesta on kuitenkin perusoikeus ja se on turvattava myös muille kuin vakituisessa työsuhteessa oleville, vaatii Etelä-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Antti Kurko.

Vuokra- ja pätkätyöntekijöiden osuus työmarkkinoilla on kasvava. Käyttämällä vuokra- ja pätkätyövoimaa työnantaja välttelee vastuutaan työntekijöistään, sillä vuokratyöfirman kautta palkatuista ja määräaikaisista työntekijöistä pääsee eroon helposti. Juuri tätä kehitystä vastaan esimerkiksi Finnairin lentokenttätyöntekijät taistelivat viime joulukuussa. Myös viime viikolla päättyneen ahtaajien lakon vaatimuksena oli taata työntekijöille turvaa töiden loppumisen hetkellä.

Lisätiedot:
Antti Kurko, Etelä-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja
puh. 040-8340286

Ei kommentteja: