lauantai 23. huhtikuuta 2011

Iloinen, tanssiva ja värikäs vappukarnevaali 1.5.

Kokoontuminen Rautatientorilla klo 10.30. Mielenosoituskulkue liikkuu Hakaniemeen osana vappumarssia. Mielenosoituksessa soundista vastaa Spittin’ Fiyah Sound. Hakaniemessä puhuu mm. Paavo Arhinmäki ja esiintyy Mariska ja Pahat sudet. Tule mukaan rakentamaan parempaa maailmaa

Paluu tulevaisuuteen

Helsingissä Vasemmisto on kovassa nosteessa. Valtakunnallisesti vasemmisto, kuten kaikki muutkin puolueet yhtä lukuunottamatta, menetti eduskuntavaaleissa kannatustaan. Monilla paikkakunnilla kannatus kuitenkin kehittyi myönteisesti.

Myönteistä kehitystä edustivat monilta osin uudet kasvot ja uudet äänet. Vasemmisto menestyi siellä, missä se puhuu myös pätkätyöläisten, siirtolaisten, opiskelijoiden ja pienyrittäjien, lyhyesti sanottuna prekariaatin, kielellä. Ilman tätä kehitystä kannatus olisi romahtanut.

Vasemmisto seisoo suurten haasteiden edessä. Valmista vastausta niiden kohtaamiseen ei ole. On kuitenkin selvää mitkä kysymykset ovat päivänpolttavia ei vain Vasemmistoliitolle vaan koko vasemmistolle. On luotava uutta ay-toimintaa ja työväen aktivismia vanhan rinnalle. On tuettava osuustoimintaa, ekologisia yhteisresursseja ja vertaistuotantoa. 10 euron minimipalkalla ja perustulolla on tuettava työväen neuvotteluasemaa ja ihmisten toimeentuloa.

Vasemmisto ei koskaan potki alaspäin, vaan lyö aina ylöspäin. Me rakennamme yhteiskuntaa yhdessä siirtolaisten kanssa, pääomaa vastaan. Meidän hyvinvointimme vaatii progressiivisempaa verotusta ja pääoman harmaan talouden torjumista. Näitä tavoitteita on hyvä viedä eteenpäin vahvalla oppositiopolitiikalla.

Me haluamme rakentaa vasemmiston uutta nousua, jonka takia osallistumme vappumarssiin osana sen historiallista jatkumoa mutta myös haasteena sen uudistumisen puolesta. Kamppailun aika on nyt.


Lisätietoja:
Heidi Auvinen (0503799461)
Antti Kurko (0408340286)

Ei kommentteja: