torstai 15. syyskuuta 2011

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret merkitsivät apartheid-tuotteita kaupassa

10.9.2011
tiedote:

Vasemmistonuorten jäsenet ovat tänään lauantaina liimanneet Helsingin Sokoksen S-marketissa Israelin apartheidpolitiikkaa vastustavia tarroja Israelissa ja sen laittomissa siirtokunnissa valmistettuihin tuotteisiin. Tarroja liimattiin luomupaprikoihin, taateleihin sekä Hälsans Kök -pakasteisiin.

Tempauksella Etelä-Suomen Vasemmistonuoret haluaa osoittaa tukensa Palestiinan kansalle ja vastustaa Israelin apartheidpolitiikkaa. Järjestö kannustaa myös kuluttajia ja yrityksiä boikotoimaan israelilaisia tuotteita osoittaakseen tukensa. Palestiina on hakemassa tunnustusta itsenäisyydelleen YK:n ensi viikolla kokoontuvalta yleiskokoukselta.

”Miehitetyillä alueilla asuvien palestiinalaisten ihmisoikeuksia loukataan jatkuvasti”, kertoo Etelä-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Antti Kurko. ”Heitä nöyryytetään ja he joutuvat pelkäämään oman ja perheensä turvallisuuden puolesta. Liikkumisen rajoittaminen, maiden anastaminen sekä mielivaltaiset pidätykset ja väkivalta ovat osa palestiinalaisten arkipäivää.”

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret korostaa, että laaja kansainvälinen boikotti ja kansainvälisen yhteisön toimet ovat merkittäviä painostuskeinoja, joilla Israel pakotetaan kunnioittamaan ihmisoikeuksia. Etelä-Afrikan rasistinen apartheidhallinto onnistuttiin kaatamaan laajan kansainvälisen boikotin ja kansainvälisen yhteisön määräämien sanktioiden avustuksella.


Lisätietoa:
Antti Kurko
Puheenjohtaja
Etelä-Suomen Vasemmistonuoret
anttikurko@yahoo.com
p. 040 8340 286

Ei kommentteja: