keskiviikko 30. toukokuuta 2007

Päivähoitomaksun nollamaksuluokkaa ei saa poistaa

Mielenilmaus Eduskuntatalon edessä torstaina 31.5. kello 16 päivähoitomaksujen korottamista vastaan.

Järjestämme mielenosoituksen päivähoitomaksujen korottamista vastaan vähätuloisimpien vanhempien kohdalla. Mielenosoitus vastustaa etenkin hallituksen suunnitelmia poistaa päivähoidon ns. 0-maksuluokka, johon kuuluvat kaikkein vähätuloisimmat perheet yksinhuoltajista ja opiskelijoista pätkätyöläisiin.

Hallituksen politiikka on mielestämme taantumuksellista ja se vaarantaa jo ennestään vaikeissa tilanteissa olevien perheiden toimeentulon.

Mielenilmaus pidetään Helsingissä Eduskuntatalon edessä torstaina 31.5. 2007 alkaen kello 16.

Mielenilmauksen järjestää Yksin- ja yhteishuoltajien liitto yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liiton kanssa.

* VIESTIÄ SAA LEVITTÄÄ * VIESTIÄ SAA LEVITTÄÄ *


Sitvas-listalle välitettiinkin asiaan vielä tarkennusta niille, joille hallituksen ratkaisun merkitys on vielä epäselvä:

Hallitus aikoo poistaa päivähoitomaksujen nollamaksuluokan. Aikomus vaarantaa erityisesti yksinhuoltajien ja muiden pienituloisten talouden. Yksinhuoltajista 40% on tällä hetkellä vapautettu päivähoitomaksusta tulojenvähäisyyden takia. Nämä ovat tulorajat tällä hetkellä:

1-2 henkeä, 918€
3 henkeä, 1132€
4 henkeä, 1344€

Miten hallitus kuvittelee näistä tuloista maksettavan päivähoitomaksua? Yhden vanhemman perheiden lisääntyvä köyhyys on vakava ongelma, jonka ratkaiseminen vaatii nollamaksuluokan säilyttämistä ja yksinhuoltajienpäivähoitomaksujen alentamista kauttaaltaan. Yksinhuoltajilla on jo nyt vaikeuksia työllistyä tai päästä koulutukseen, päivähoitomaksujen korottaminen ajaa pienituloiset perheet entistä suurempiin ongelmiin.

Mielenosoitus Eduskuntatalon edessä torstaina 31.5.2007 alkaen klo 16. TULE MUKAAN!!!

Lisätietoja: Puheenjohtaja Bodil Rosengren, Yksinhuoltajien ja yhteishuoltajien liitto ry, bodil.rosengren@yyl.fi

***
Esko-Juhani Tennilä kommentoi asiaa erinomaisesti täysistunnossa tiistaina:

Arvoisa puhemies!

Porvarihallituksen myötä sana välittäminen on saanut kokonaan uuden sisällön. Nyt se tarkoittaa sitä, että nostetaan päivähoitomaksuja ja terveyskeskusmaksuja ja välitetään nämä näin saadut rahat sitten miljoonaperijöille poistamalla näiltä perintövero.

Kyllä te välitätte, mutta te välitätte väärään suuntaan sitä rahaa ja väärästä porukastakin te tunnutte välittävän. Sosiaalisessa Suomessa välittäminen tarkoitti sitä, että pidetään huolta siitä, että pienituloisimmatkin pärjäävät. Tämä teidän välittämisenne päässä on se tilanne, että Suomesta tulee äärettömän rikkinäinen, jonkinlainen pikku-Amerikka, jossa kaikkien on lopulta hankala elää.

Ei kommentteja: